top of page
Search

Waarom yoga de ideale me-time is.

Al die verantwoordelijkheden. Het is soms zo overweldigend. We feel you. Iedere dag is hectisch en verveling is een woord dat je al in tijden niet meer gebruikt hebt.


Zorg goed voor jezelf en druk af en toe op de pauzeknop. Dat is echt zo belangrijk. Nu meer dan ooit. En, nee, de pauzeknop is niet de Instagram knop van je telefoon.


Als je al toekomt aan me-time kan je maar beter zorgen dat je die goed besteedt.

Yoga is dan ook de perfecte me-time. Moet je daarvoor in de spirituele kant van het leven geloven of je zeven chakra’s willen ontdekken? Nee, natuurlijk niet. Het is gewoon de bedoeling dat je je goed voelt. Want dat willen we toch allemaal?!

Maar wat doet yoga dan precies met je?

Yoga brengt rust in je hoofd. Want we leven met to-do lijstjes…Yoga schrapt even alles van die lijst. To do? Live in the moment. Yoga geeft focus, je ziet dingen weer helder. Tijdens de yoga gaat er veel aandacht naar je ademhaling en zo geef je je brein letterlijk lucht. Het is een fantastische workout voor je mind én je body. Yoga niet fysiek? Probeer eens een ashtanga of vinyasa yoga sessie, je spieren zullen het weten. Yoga zorgt voor acceptatie. Sommige dingen kan je nu éénmaal niet veranderen. Uhu. Dat aanvaarden en er toch nog het beste van maken, zal je meteen een stuk meer happy maken. Het is het perfect excuus om een nieuwe yogaoutfit aan te schaffen. Maar bon, leggings zijn ook perfect om zonder schuldgevoel in de zetel te hangen…Want dat is soms ook helemaal oké.


Zin gekregen om met yoga te starten? Heel wat yogascholen geven nu online lessen. Er is er vast eentje in jouw buurt waar je alvast aan de slag kan gaan. Andere leuke online manieren om yoga te volgen zijn:


Yoga with Adriene (gratis) , https://www.youtube.com/user/yogawithadriene

Yoga tv, https://www.yogaonline.nl/yogatv/

Yoga glo (betalend abonnement), https://www.glo.com/

Namaste!

0 views0 comments
bottom of page